Antipasti-předkrmy

V italské kuchyni hrají předkrmy neboli antipasti důležitou úlohu. Nepodávají se totiž jen na začátku vícechodové tabule, ale také jimi uctíte návštěvu, která se stavila na sklenku vína.

Bruschetta concasse pomodoro129,-
Čerstvý pizza chléb, čerstvá rajčata, bazalka, mozzarella, oregano, česnek, extra panenský olivový olej


Tartare di salmone239,-
Čerstvý losos, červená cibule, panenský olivový olej, citron, rozpečená bylinková bageta


Carpaccio manzo s bylinkovou bagetou229,-
Plátky hovězí svíčkové s bazalkovým pestem a extra panenským olivovým olej, kapary, rucola, grana padano, bylinková bageta


Insalata caprese179,-
Čerstvá rajčata, mozzarella, bazalka, domácí pesto


Zuppe – polévky

Polévky jsou prvním chodem oběda nebo slavnostní večeře. Polévky mají v gastronomii nezastupitelné místo, neboť pomáhají prohřát žaludek a připravit ho na příjem hlavního chodu. Svou vůní také zvyšují apetit a chuť k jídlu. Mezi tradiční italské polévky patří Minestra, Crema či Brodo.

Brodo de manzo (vitelo) 89,-
Vývar s hovězím masem a domácími nudlemi


Zuppa di pomodori89,-
Tradiční italská tomatová polévka


K pivu a vínu

Ať si již vychutnáváte sklednku dobrého vína, nebo džbánek vychlazeného piva, nikdy by se nemělo pít na lačno....

Nachos con chedar109,-
Nachos se zapečeným chedarem, jarní cibulkou, čerstvým chilli a červenou cibulí


Salsiccia decapata in salamoia109,-
Domácí nakládaný utopenec, čerstvý italský chléb


Pizza ø 32 cm

Chlebové placky se připravovaly už ve starém Egyptě a Řecku, pravá pizza však vznikla v Neapoli. Jedná se o tradiční italský pokrm, kdy základem je kynuté těsto, na které jsou přidávány různé ingredience. Nejznámější pizza Margherita dostala jméno po královně, pro kterou byla speciálně připravena a kde byl poprvé použit sýr Mozzarella.

Focaccia139,-
Olivový olej, česnek, rozmarýn a grana padano


Margherita 209,-
Rajčatový základ, mozzarella, čerstvá bazalka


Villagio239,-
Rajčatový základ, mozzarella, ventricina, jalapeños, česnek, cibule, anglická slanina


Prosciutto 229,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarella


Salami229,-
Rajčatový základ, mozzarella, pikantní salám


Hawai239,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarella, ananas


Tarantino239,-
Rajčatový základ, mozzarella, pikantní salám, paprika, chilli, česnek, parmazán


Capricciosa239,-
Rajčatový základ, mozzarella, šunka od kosti, žampiony


Prosciutto crudo e rucola289,-
Rajčatový základ, mozzarella, parmská šunka, cherry rajčátka, rukola, hoblinky parmazánu


Carbonara239,-
Smetanový základ, mozzarella, vejce, slanina, Grana Padano


Livigno249,-
Smetanový základ, mozzarella, anglická slanina, sušená rajčata, cibule, gorgonzola


Messicana249,-
Rajčatový základ, mozzarella, salám ventricina, vejce, cibule, jalapeňos papričky, kukuřice


Quattro stagioni249,-
Rajčatový základ, mozzarella, anglická slanina, žampiony, šunka, pikantní salám


Autunno239,-
Smetanový základ, mozzarella, anglická slanina, šunka od kosti, žampiony, cibule


Crema con pollo e pomodori239,-
Smetanový základ, mozzarella, kuřecí maso, rajčata, žampiony, petrželka


Quatro formaggi249,-
Smetanový základ, mozzarella, gorgonzola, uzený sýr scamorza, sýr grana padano


Tonno249,-
Rajčatový základ, mozzarella, tuňák, červená cibule, černé olivy, petrželka


Salmone239,-
Smetanový základ, mozzarella, losos, baby špenát, cherry rajčata, červená cibule, citron


Vegetariana 229,-
Rajčatový základ, mozzarella, cuketa, lilek, pečená paprika, olivy, žampiony, oregano


Pancetta con scamorza239,-
Rajčatový základ, mozzarella, scamorza, anglická slanina, chilli papričky, česnek


Funghi229,-
Rajčatový, mozzarella, mozzarella, žampiony


Ventricina239,-
Rajčatový základ, mozzarella, ventricina, rajčata, černé olivy, bazalka


Pasta – těstoviny

Těstoviny pocházejí z Itálie. První zmínka o nich pochází již z 1. století n. l. kde je popisována příprava sekaného masa nebo ryb obložených těstovinami "lasagne". Od té doby vzniklo nepřeberné množství těstovin různých tvarů, složení a také barev. Nejlepší těstoviny jsou vždy ty čerstvé, kdy nejlépe vynikne jejich chuť, a právě proto si u nás všechny těstoviny vyrábíme sami.

Spaghetti aglio olio peperoncino209,-
Česnek, pikantní chilli papričky, petržel, olivový olej, Grana padano


Spaghetti carbonara249,-
Restovaná italská slanina pancetta, vejce, ovčí sýr pecorino, smetana


Spaghetti bolognesse249,-
Tradiční italská omáčka bolognesse, sýr grana padano


Penne con pollo e brocoli crema249,-
Kuřecí maso, brokolice, česnek, grana padano, smetanová omáčka


Tagliatelle con salmone269,-
-Losos, baby špenát, česnek, cherry rajčata, smetana, citron


Tagliatelle con pancetta e funghi249,-
Pancetta, hříbky, tymián, šalotka, česnek, grana padano, smetanová omáčka, bílé víno


Penne marinara con mozzarella219,-
Bazalka, mozzarella, domácí marinara omáčka, cherry rajčata, česnek, olivový olej


Gnocchi con pollo e spinachi239,-
Domácí bramborové gnocchi, kuřecí maso, špenát, česnek, smetana, šalotka, parmazán


Gnocchi con pomodoro i maiale249,-
Vepřová panenka, rajčatová omáčka, smetana, česnek, oregano, rozmarýn, bazalka, grana padano


Lasagne bolognese 259,-
Plátky těstovin prokládané masovým ragů, zjemněné smetanou a sypané parmazánem


Penne formaggi con pancetta249,-
Pancetta, domácí sýrová omáčka, tymián, grana padano



Těstoviny lze objednat také v bezlepkové variantě (+29 Kč)

Risotti – rizota

Risotto, nebo česky rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Jedná se o nejběžnější způsob vaření rýže v Itálii. Při přípravě mnohých druhů rizot se používají další ingredience, jako jsou například máslo, šalotka nebo také víno.

Rissoto con porcini 239,-
Italská rýže arborio, hříbky, cibule, česnek, chilli, bílé víno, parmazán, petržel


Rissoto con salmone269,-
Italská rýže arborio, grilovaný losos, mascarpone, hrášek, citron, grana padano


Rissoto pollo con asparago249,-
Italská rýže arborio, filírované kuřecí prso, zelený chřest, šalotka, bílé víno, grana padano


Carne – masa

Maso zaujímá v italské gastronomii nezastupitelné místo. Obvykle je součástí hlavního chodu, kdy se nejčastěji připravuje formou grilování či je součástí tradičních italských ragú, jakým je například nejznámější Boloňské ragú. Nejčastějšími druhy mas servírovanými v Itálii jsou kuřecí, hovězí a samozřejmě ryby a plody moře.

200G Filetto di maiale 299,-
Steak z vepřové panenky s bramborami grenaille, pak choi a omáčkou demi-glace


200G Filetto di pollo Toscana 279,-
Steak z kuřecího prsa v krémové smetanové omáčce s cherry rajčaty, oreganem, česnekem, baby špenátem, sýrem grana padano a opečenými bramborami grenaille


200G Rump steak 369,-
Grilovaný hovězí rump steak s batátovými hranolky, chřestem a omáčkou demi-glace


200G Filetto di salmone369,-
Filet z lososa s restovanými bramborami grenaille, zelenými fazolkami a grilovanými cherry rajčátky


K masům lze zvolit tento typ omáček:30,-
• Houbová smetanová omáčka
• Pepřová omáčka
• Demi glace omáčka

Contorni – přílohy

Přílohy zaujímaly od pradávna nepostradatelné místo v každé gastronomii. Jednak jídlo obohacují o nové chutě a vůně a rovněž mu také přidávají důležitou výživovou hodnotu.

Hranolky59,-



Grenaille59,-



Grilovaná zelenina 69,-



Bylinková bageta 69,-



Insalate – saláty

Saláty se v italské gastronomii servírují zejména jako předkrmy či jako přílohy. Nejdůležitější roli při přípravě salátů hraje kvalita použitých ingrediencí. V naší restauraci dbáme na to, aby zelenina byla vždy čerstvá a aby byly použity vždy kvalitní suroviny. Dozajista nejznámějším italským salátem je Caprese.

Insalata mista199,-
Směs salátů, rajčata, okurka, červená cibule, rukola, extra panenský olivový olej, dresink z hrubozrnné hořčice


Caesar con pollo269,-
Kuřecí prsa, křehký římský salát, pancetta, ančovičkový dresing a křupavé krutony


Caesar con gamberetti289,-
Krevety, křehký římský salát, ančovičkový dresing, grana padano a křupavé krutony


Insalata greca219,-
Balkánský sýr, rajčata, paprika, okurka, červená cibule, olivy kalamata, panenský olivový olej, bylinky, dresink z červeného octa


Insalata halloumi289,-
Grilovaný sýr halloumi, avokádo, krutony, cherry rajčata, baby špenát, bazalka, rukola, sušená rajčata, lehce pikantní zálivka


Insalata con tono269,-
Tuňák, směs salátů, červená cibule, cherry rajčata, paprika, olivy kalamata, vajíčko, panenský olivový olej


Insalata con formaggio caprino299,-
Grilovaný kozí sýr, červená řepa, směs salátů, medovo-hořčičný dresink, vlašské ořechy, panenský olivový olej


Dolci – dezerty

Dezerty rozumíme pokrmy podávané na konci celého menu. Dle země původu se dezerty mohou výrazně lišit, nejčastěji se však jedná o sladký zákusek. Itálie dala vzniknout takovým legendárním dezertům, jakými jsou panna cotta, tiramisu či gelato – tedy tradiční italská zmrzlina.

Tiramisu 139,-
Tradiční italský desert z mascarpone


Creme brulee119,-
Jemný francouzský dezert z mléka, vaječných žloutků a smetany s karamelizovaným cukrem


Zmrzlina - dle denní nabídky 65,-



Poloviční porce je účtována za 70% původní ceny.
V ceně pokrmů není účtován couvert.
ALERGENY JSOU NA VYŽÁDÁNÍ U OBSLUHY.