Antipasti-předkrmy

V italské kuchyni hrají předkrmy neboli antipasti důležitou úlohu. Nepodávají se totiž jen na začátku vícechodové tabule, ale také jimi uctíte návštěvu, která se stavila na sklenku vína.

1. Bruschetta pomodoro89,-
Čerstvý pizza chléb, čerstvá rajčata, bazalka, mozzarella, oregano, česnek


2. Tartar z lososa s česnekovými krutony159,-
Křupavá česneková bagetka 4ks, čerstvý losos, červená cibule, kapary, kopr


3. Carpacio manzo s bylinkovou bagetou 179,-
Plátky hovězí svíčkové s bazalkovým pestem a olivovým olejem, kapary, rucola, grana padano, bylinková bageta


4. Krevety159,-
Čerstvé krevety, česnek, cherry rajčátka, olivy, bílé víno, olivový olej, křupavá tramenzina


5. Capresse89,-
Čerstvá rajčátka s mozzarellou a bazalkovým pestem


Zuppe – polévky

Polévky jsou prvním chodem oběda nebo slavnostní večeře. Polévky mají v gastronomii nezastupitelné místo, neboť pomáhají prohřát žaludek a připravit ho na příjem hlavního chodu. Svou vůní také zvyšují apetit a chuť k jídlu. Mezi tradiční italské polévky patří Minestra, Crema či Brodo.

6. Brodo de manzo (vitelo) 59,-
Vývar s hovězím masem a domácími nudlemi


Pizza ø 32 cm

Chlebové placky se připravovaly už ve starém Egyptě a Řecku, pravá pizza však vznikla v Neapoli. Jedná se o tradiční italský pokrm, kdy základem je kynuté těsto, na které jsou přidávány různé ingredience. Nejznámější pizza Margherita dostala jméno po královně, pro kterou byla speciálně připravena a kde byl poprvé použit sýr Mozzarella.

7. Focaccia69,-
Olivový olej, česnek, rozmarýn a grana padano


8. Margherita 129,-
Rajčatový základ, mozzarella, čerstvá bazalka


9. Funghi149,-
Rajčatový základ, mozzarella, žampiony, rozmarýn


10. Prosciutto 149,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarella


11. Salami149,-
Rajčatový základ, mozzarella, pikantní salám, mix feferonek, cibule


12. Hawai159,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarella, ananas


13. Pollo169,-
Rajčatový základ, mozzarella, kuřecí maso


14. Capricciosa159,-
Rajčatový základ, mozzarella, šunka od kosti, žampiony


15. Prosciutto crudo e rucola199,-
Rajčatový základ, mozzarella, parmská šunka, cherry rajčátka, rukola, hoblinky parmazánu


16. Bolzano179,-
Rajčatový základ, mozzarella, špenát, kuřecí maso, zakysaná smetana


17. Diavola169,-
Rajčatový základ, mozzarella, salám ventricina, feferonky, beraní rohy, oregano


18. Messicana179,-
Rajčatový základ, mozzarella, salám ventricina, vejce, cibule, jalapeňos papričky, kukuřice


19. Quatro stagioni179,-
Rajčatový základ, mozzarella, anglická slanina, žampiony, šunka, pikantní salám


20. Prima vera 179,-
Rajčatový základ, mozzarella, šunka, pikantní salám, paprika, zakysaná smetana


21. Quatro formaggi 179,-
Smetanový základ, mozzarella, gorgonzola, uzený sýr scamorza, sýr grana padano


22. Tonno 189,-
Smetanový základ, mozzarella, tuňák, rajčata, cibule


23. Salmone 179,-
Smetanový základ, mozzarella, losos, špenát, cherry rajčata


24. Slamini 189,-
Smetanový základ, mozzarella, kuřecí maso, pórek, rajčata, gorgonzola


25. Vegetariana 159,-
Mozzarella, cuketa, lilek, pečená paprika, olivy, oregano


26. Frutti di mare 209,-
Rajčatový základ, mozzarella, mořské plody


27. Calzone 199,-
Mozzarella, gorgonzola, parmazán, prosciutto crudo, rukola, cherry rajčátka, bazalka


Pasta – těstoviny

Těstoviny pocházejí z Itálie. První zmínka o nich pochází již z 1. století n. l. kde je popisována příprava sekaného masa nebo ryb obložených těstovinami "lasagne". Od té doby vzniklo nepřeberné množství těstovin různých tvarů, složení a také barev. Nejlepší těstoviny jsou vždy ty čerstvé, kdy nejlépe vynikne jejich chuť, a právě proto si u nás všechny těstoviny vyrábíme sami.

28. Spaghetti aglio olio peperoncino149,-
Česnek, pikantní chilli papričky, petržel, olivový olej, Grana padano


29. Spaghetti carbonara169,-
Restovaná italská slanina pancetta, vejce, ovčí sýr pecorino, smetana


30. Spaghetti bolognesse179,-
Tradiční italská omáčka bolognesse, sýr grana padano


31. Tagliatelle al salmone e pomodorini e spinaci 189,-
Losos, cherry rajčátka, špenát, bílé víno, extra panenský olivový olej


32. Tagliatelle con filetto di maiale e gallinacci 179,-
Vepřová panenka, lišky, tymián, šalotka, sýr grana padano


33. Penne amatriciana159,-
Tradiční italská slanina pancetta, sugo, pikantní chilli papričky


34. Penne quatro formaggi 169,-
Ovčí sýr pecorino, sýr grana padano, sýr gorgonzola, uzený italský sýr skamorza, smetana


35. Linguine con zucchine e gamberetti189,-
Čerstvé krevety, bílé víno, cherry rajčátka, cuketa, petržel, česnek, olivový olej


36. Gnocchi verdure 149,-
Domácí bazalkové pesto, černé olivy, cuketa, mrkev, sýr grana padano


37. Gnocchi con manzo e pomodorini 199,-
Hovězí maso, rozmarýn, cherry rajčátka, rukola, sýr grana padano


38. Ravioli con ricotta e pancetta169,-
Domácí těstoviny plněné ricottou a tradiční italskou slaninou pancetta


39. Lasagne bolognese 189,-
Plátky těstovin prokládané masovým ragů, zjemněné smetanou a sypané parmazánem



Těstoviny lze objednat také v bezlepkové variantě – penne / spaghetti

Risotti – rizota

Risotto, nebo česky rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Jedná se o nejběžnější způsob vaření rýže v Itálii. Při přípravě mnohých druhů rizot se používají další ingredience, jako jsou například máslo, šalotka nebo také víno.

40. Rissoto con porcini 169,-
Italská rýže arborio, hříbky, cibule, česnek, chilli, bílé víno, sýr grana padano, petržel


41. Rissoto con pesto di basilico con pollo 179,-
Italská rýže arborio, kuřecí frikasse, domácí bazalkové pesto, bílé víno, pečená cherry rajčátka


Carne – masa

Maso zaujímá v italské gastronomii nezastupitelné místo. Obvykle je součástí hlavního chodu, kdy se nejčastěji připravuje formou grilování či je součástí tradičních italských ragú, jakým je například nejznámější Boloňské ragú. Nejčastějšími druhy mas servírovanými v Itálii jsou kuřecí, hovězí a samozřejmě ryby a plody moře.

42. 200G filetto di maiale con crosta alle erbe 209,-
Vepřová panenka v bylinkové krustě s tradiční demi glace omáčkou


43. 200G pollo con pomodorini 159,-
Kuřecí supreme s pečenými cherry rajčátky a extra panenským olivovým olejem


44. 200G guance di manzo 189,-
Hovězí líčka naložena v červeném víně s rozmarýnem


45. 200G bistecca di manzo 229,-
Hovězí flank steak


46. 200G filetto di salmone 210,-
Grilovaný norský losos s mořskou solí


K masům lze zvolit tento typ omáček:30,-
• Hříbková omáčka
• Pepřová omáčka
• Vinná omáčka

Insalate – saláty

Saláty se v italské gastronomii servírují zejména jako předkrmy či jako přílohy. Nejdůležitější roli při přípravě salátů hraje kvalita použitých ingrediencí. V naší restauraci dbáme na to, aby zelenina byla vždy čerstvá a aby byly použity vždy kvalitní suroviny. Dozajista nejznámějším italským salátem je Caprese.

47. Insalata di rucola con pomodorini 79,-
Rukola, čerstvá cherry rajčátka, extra panenský olivový olej, balsamico


48. Caesar con pollo 169,-
Kuřecí prsa, křehký římský salát, pancetta, ančovičkový dresing a křupavé krutony


49. Caesar con gamberetti 179,-
Krevety, křehký římský salát, pancetta, ančovičkový dresing a křupavé krutony


50. Insalata di carciofo con pomodori secchi e olive nere e formaggio. 159,-
Mix čerstvých salátů s artyčoky, sušenými italskými rajčátky, černými olivami a gorgonzolou


51. Insalata con formaggio di capra e rapa rossa 179,-
Vlašské ořechy, na mořské soli pomalu pečená červená řepa s rozmarýnem, hruška, pomeranč, medový dressing


52. Insalata con frutti di mare 189,-
Variace čerstvých salátů, krevety, kalamáry, mušle, česnek, paprika, cherry rajčátka, petržel, extra panenský olivový olej


Contorni – přílohy

Penatibus et accumsan lectus orci, viverra diam turpis vulputate fringilla. Morbi risus arcu erat, ut urna eu odio. Donec ligula sit amet lacus. Vivamus arcu.

53. Bramborové pyré 39,-



54. Gratinované brambory 49,-



55. Pečené brambory s rozmarýnem 39,-



56. Domácí těstoviny 29,-



57. Grilovaná zelenina 69,-



58. Parmazánové rizoto 49,-



59. Špenát s česnekem 49,-



Dolci – dezerty

Dezerty rozumíme pokrmy podávané na konci celého menu. Dle země původu se dezerty mohou výrazně lišit, nejčastěji se však jedná o sladký zákusek. Itálie dala vzniknout takovým legendárním dezertům, jakými jsou panna cotta, tiramisu či gelato – tedy tradiční italská zmrzlina.

60. Tiramisu 89,-
Tradiční italský desert z mascarpone


61. Panna cotta 69,-
Vanilková panna cotta s jemnou omáčkou z ovoce


62. Torta al cioccolato con amarene 69,-
Domácí čokoládový koláč s višňovým přelivem


63. Zmrzlina - dle denní nabídky 35,-



Poloviční porce je účtována za 70% původní ceny.
V ceně pokrmů není účtován couvert.
ALERGENY JSOU NA VYŽÁDÁNÍ U OBSLUHY.