Antipasti-předkrmy

V italské kuchyni hrají předkrmy neboli antipasti důležitou úlohu. Nepodávají se totiž jen na začátku vícechodové tabule, ale také jimi uctíte návštěvu, která se stavila na sklenku vína.

1. Bruschetta pomodoro69,-
Čerstvý pizza chléb, čerstvá rajčata, bazalka, mozzarella, oregano, česnek


2. Antipasto misto159,-
Ventricina, parmská šunka, Pecorino, Grana Padano, Scamorza, sušená rajčata, olivy, grissini


3. Carpacio manzo s bylinkovou bagetou 179,-
Plátky hovězí svíčkové s bazalkovým pestem a olivovým olejem, kapary, rucola, grana padano, bylinková bageta


4. Krevety159,-
Čerstvé krevety, česnek, cherry rajčátka, olivy, bílé víno, olivový olej, křupavá tramenzina


5. Capresse89,-
Čerstvá rajčátka s mozzarellou a bazalkovým pestem


Zuppe – polévky

Polévky jsou prvním chodem oběda nebo slavnostní večeře. Polévky mají v gastronomii nezastupitelné místo, neboť pomáhají prohřát žaludek a připravit ho na příjem hlavního chodu. Svou vůní také zvyšují apetit a chuť k jídlu. Mezi tradiční italské polévky patří Minestra, Crema či Brodo.

6. Brodo de manzo (vitelo) 49,-
Vývar s hovězím masem a domácími nudlemi


6. Zuppa di pomodori49,-
Tradiční italská tomatová polévka


K pivu a vínu

Ať si již vychutnáváte sklednku dobrého vína, nebo džbánek vychlazeného piva, nikdy by se nemělo pít na lačno....

8. Grissini69,-
Domácí tyčinky vyrobené z křupavého těsta


9. Pražené mandle69,-
Pražené a solené mandle


Pizza ø 32 cm

Chlebové placky se připravovaly už ve starém Egyptě a Řecku, pravá pizza však vznikla v Neapoli. Jedná se o tradiční italský pokrm, kdy základem je kynuté těsto, na které jsou přidávány různé ingredience. Nejznámější pizza Margherita dostala jméno po královně, pro kterou byla speciálně připravena a kde byl poprvé použit sýr Mozzarella.

10. Focaccia69,-
Olivový olej, česnek, rozmarýn a grana padano


11. Margherita 129,-
Rajčatový základ, mozzarella, čerstvá bazalka


12. Caprese139,-
Rajčatový základ, mozzarella, rajčata, domácí bazalkové pesto


13. Funghi139,-
Rajčatový základ, mozzarella, žampiony, rozmarýn


14. Prosciutto 149,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarella


15. Salami149,-
Rajčatový základ, mozzarella, pikantní salám, mix feferonek, cibule


16. Hawai159,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarella, ananas


17. Tarantino149,-
Rajčatový základ, pikantní salám, paprika, chilli, česnek, parmazán


18. Capricciosa149,-
Rajčatový základ, mozzarella, šunka od kosti, žampiony


19. Prosciutto crudo e rucola199,-
Rajčatový základ, mozzarella, parmská šunka, cherry rajčátka, rukola, hoblinky parmazánu


20. Mirtilli Rossi169,-
Smetanový základ, šunka, sýr s bílou plísní, brusinky


21. Diavola159,-
Rajčatový základ, mozzarella, salám ventricina, feferonky, beraní rohy, oregano


22. Messicana179,-
Rajčatový základ, mozzarella, salám ventricina, vejce, cibule, jalapeňos papričky, kukuřice


23. Quatro stagioni159,-
Rajčatový základ, mozzarella, anglická slanina, žampiony, šunka, pikantní salám


24. Cremissimo 159,-
Smetanový základ, šunka, kuřecí maso, pórek, gorgonzola, mozzarella


25. Quatro formaggi 169,-
Smetanový základ, mozzarella, gorgonzola, uzený sýr scamorza, sýr grana padano


26. Tonno 169,-
Smetanový základ, mozzarella, tuňák, rajčata, cibule


27. Salmone 179,-
Smetanový základ, mozzarella, losos, špenát, cherry rajčata


28. Vegetariana 139,-
Mozzarella, cuketa, lilek, pečená paprika, olivy, žampiony, oregano


229. Frutti di mare 179,-
Rajčatový základ, mozzarella, mořské plody


30. Calzone 199,-
Mozzarella, gorgonzola, parmazán, prosciutto crudo, rukola, cherry rajčátka, bazalka


Pasta – těstoviny

Těstoviny pocházejí z Itálie. První zmínka o nich pochází již z 1. století n. l. kde je popisována příprava sekaného masa nebo ryb obložených těstovinami "lasagne". Od té doby vzniklo nepřeberné množství těstovin různých tvarů, složení a také barev. Nejlepší těstoviny jsou vždy ty čerstvé, kdy nejlépe vynikne jejich chuť, a právě proto si u nás všechny těstoviny vyrábíme sami.

31. Spaghetti aglio olio peperoncino139,-
Česnek, pikantní chilli papričky, petržel, olivový olej, Grana padano


32. Spaghetti carbonara169,-
Restovaná italská slanina pancetta, vejce, ovčí sýr pecorino, smetana


33. Spaghetti bolognesse159,-
Tradiční italská omáčka bolognesse, sýr grana padano


34. Tagliatelle al salmone e pomodorini e spinaci 179,-
Losos, cherry rajčátka, špenát, bílé víno, extra panenský olivový olej


35. Tagliatelle con filetto di maiale e funghi 169,-
Vepřová panenka, hříbky, tymián, šalotka, sýr grana padano


36. Penne arabiata159,-
Česnek, sušená rajčata, olivy, petržel, parmazán


37. Penne amatriciana159,-
Tradiční italská slanina pancetta, sugo, pikantní chilli papričky


38. Linguine con zucchine e gamberetti179,-
Čerstvé krevety, bílé víno, cherry rajčátka, cuketa, petržel, česnek, olivový olej


39. Linguine frutti di mare 199,-
Krevety, kalamáry, slávky, bílé víno, česnek, chilli, cherry rajčátka


40. Gnocchi con pollo e spicnachi169,-
Kuřecí maso, špenát, česnek, smetana, šalotka, parmazán


38. Ravioli con ricotta e pancetta159,-
Domácí těstoviny plněné ricottou a tradiční italskou slaninou pancetta s tomatovou omáčkou


39. Lasagne bolognese 169,-
Plátky těstovin prokládané masovým ragů, zjemněné smetanou a sypané parmazánem



Těstoviny lze objednat také v bezlepkové variantě – penne / spaghetti

Risotti – rizota

Risotto, nebo česky rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Jedná se o nejběžnější způsob vaření rýže v Itálii. Při přípravě mnohých druhů rizot se používají další ingredience, jako jsou například máslo, šalotka nebo také víno.

43. Rissoto con porcini 159,-
Italská rýže arborio, hříbky, cibule, česnek, chilli, bílé víno, parmazán, petržel


44. Rissoto con gamberetti 179,-
Italská rýže arborio, mascarpone, krevety, česnek, chilli, cherry rajčátka


Carne – masa

Maso zaujímá v italské gastronomii nezastupitelné místo. Obvykle je součástí hlavního chodu, kdy se nejčastěji připravuje formou grilování či je součástí tradičních italských ragú, jakým je například nejznámější Boloňské ragú. Nejčastějšími druhy mas servírovanými v Itálii jsou kuřecí, hovězí a samozřejmě ryby a plody moře.

45. 200G Filetto di maiale 209,-
Vepřová panenka s pečeným bramborem na tymiánu, s pepřovou omáčkou a mícháným salátkem


46. 200G Filetto di pollo 159,-
Steak z kuřecího prsa s grilovanou zeleninou


47. 200G Rump steak 259,-
Hovězí rump steak s bramborovým pyré, glazovanou šalotkou a omáčkou madeira


48. 200G Filetto di salmone 289,-
Grilovaný norský losos se špenátem na česneku, citrónovým máslem a koprem


K masům lze zvolit tento typ omáček:30,-
• Houbová omáčka
• Pepřová omáčka
• Madeira omáčka
• Demi glace omáčka

Insalate – saláty

Saláty se v italské gastronomii servírují zejména jako předkrmy či jako přílohy. Nejdůležitější roli při přípravě salátů hraje kvalita použitých ingrediencí. V naší restauraci dbáme na to, aby zelenina byla vždy čerstvá a aby byly použity vždy kvalitní suroviny. Dozajista nejznámějším italským salátem je Caprese.

48. Insalata di rucola con pomodorini 65,-
Rukola, čerstvá cherry rajčátka, extra panenský olivový olej, balsamico


50. Caesar con pollo 159,-
Kuřecí prsa, křehký římský salát, pancetta, ančovičkový dresing a křupavé krutony


51. Caesar con gamberetti 179,-
Krevety, křehký římský salát, pancetta, ančovičkový dresing a křupavé krutony


52. Insalata con gorgonzola 159,-
Variace čerstvých salátů, vlašské ořechy, gorgonzola, hruška, medovo-hořčičný dresink


53. Insalata Mykonosos 159,-
Balkánský sýr, paprika, rajčata, červená cibule, olivy, oregáno


Contorni – přílohy

Penatibus et accumsan lectus orci, viverra diam turpis vulputate fringilla. Morbi risus arcu erat, ut urna eu odio. Donec ligula sit amet lacus. Vivamus arcu.

54. Bramborové pyré 39,-



55. Pečené brambory s rozmarýnem 39,-



56. Grilovaná zelenina 49,-



57. Špenát s česnekem 49,-



58. Bylinková bageta 49,-



59. Restované fazolky se slaninou 49,-



Dolci – dezerty

Dezerty rozumíme pokrmy podávané na konci celého menu. Dle země původu se dezerty mohou výrazně lišit, nejčastěji se však jedná o sladký zákusek. Itálie dala vzniknout takovým legendárním dezertům, jakými jsou panna cotta, tiramisu či gelato – tedy tradiční italská zmrzlina.

60. Tiramisu 79,-
Tradiční italský desert z mascarpone


61. Panna cotta 59,-
Vanilková panna cotta s jemnou omáčkou z ovoce


62. Jablečný závin se zmrzlinou a oříšky 79,-
Domácí jablečný štrůdl s italskou vanilkovou zmrzlinou a vlašskými oříšky


63. Zmrzlina - dle denní nabídky 35,-



Poloviční porce je účtována za 70% původní ceny.
V ceně pokrmů není účtován couvert.
ALERGENY JSOU NA VYŽÁDÁNÍ U OBSLUHY.