Antipasti-předkrmy

V italské kuchyni hrají předkrmy neboli antipasti důležitou úlohu. Nepodávají se totiž jen na začátku vícechodové tabule, ale také jimi uctíte návštěvu, která se stavila na sklenku vína.

1. Bruschetta pomodoro79,-
Čerstvý pizza chléb, čerstvá rajčata, bazalka, mozzarella, oregano, česnek


2. Bruschetta con prosciutto di parma139,-
Čerstvý pizza chléb, tapenáda z oliv, mozzarella, parmská šunka


3. Smažené kalamáry189,-
Smažené kalamáry v panko strouhance, limetka, koriandr, citrónová majonéza


4. Carpacio manzo s bylinkovou bagetou189,-
Plátky hovězí svíčkové s bazalkovým pestem a olivovým olejem, kapary, rucola, grana padano, bylinková bageta


5. Carpacio z červené řepy159,-
Plátky pečené červené řepy, pěna z kozího sýra, vinaigrette zálivka, vlašské ořechy, rukola


6. Krevety169,-
Čerstvé krevety, tomatová omáčka, česnek, cherry rajčátka, olivy, bílé víno, olivový olej, křupavá bageka


Zuppe – polévky

Polévky jsou prvním chodem oběda nebo slavnostní večeře. Polévky mají v gastronomii nezastupitelné místo, neboť pomáhají prohřát žaludek a připravit ho na příjem hlavního chodu. Svou vůní také zvyšují apetit a chuť k jídlu. Mezi tradiční italské polévky patří Minestra, Crema či Brodo.

7. Brodo de manzo (vitelo) 49,-
Vývar s hovězím masem a domácími nudlemi


8. Zuppa di pomodori49,-
Tradiční italská tomatová polévka


K pivu a vínu

Ať si již vychutnáváte sklednku dobrého vína, nebo džbánek vychlazeného piva, nikdy by se nemělo pít na lačno....

9. Grissini79,-
Domácí tyčinky vyrobené z křupavého těsta


Pizza ø 32 cm

Chlebové placky se připravovaly už ve starém Egyptě a Řecku, pravá pizza však vznikla v Neapoli. Jedná se o tradiční italský pokrm, kdy základem je kynuté těsto, na které jsou přidávány různé ingredience. Nejznámější pizza Margherita dostala jméno po královně, pro kterou byla speciálně připravena a kde byl poprvé použit sýr Mozzarella.

10. Focaccia79,-
Olivový olej, česnek, rozmarýn a grana padano


11. Margherita 139,-
Rajčatový základ, mozzarella, čerstvá bazalka


12. Spinachi e pancetta159,-
Smetanový základ, mozzarella, špenát, vejce, slanina


13. Funghi149,-
Rajčatový základ, mozzarella, žampiony, rozmarýn


14. Prosciutto 159,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarella


15. Salami159,-
Rajčatový základ, mozzarella, pikantní salám, mix feferonek, cibule


16. Hawai159,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarella, ananas


17. Tarantino159,-
Rajčatový základ, pikantní salám, paprika, chilli, česnek, parmazán


18. Capricciosa159,-
Rajčatový základ, mozzarella, šunka od kosti, žampiony


19. Prosciutto crudo e rucola199,-
Rajčatový základ, mozzarella, parmská šunka, cherry rajčátka, rukola, hoblinky parmazánu


20. Carbonara169,-
Smetanový základ, mozzarella, vejce, slanina, Grana Padano


21. Diavola169,-
Rajčatový základ, mozzarella, salám ventricina, feferonky, beraní rohy, oregano


22. Messicana179,-
Rajčatový základ, mozzarella, salám ventricina, vejce, cibule, jalapeňos papričky, kukuřice


23. Quatro stagioni169,-
Rajčatový základ, mozzarella, anglická slanina, žampiony, šunka, pikantní salám


24. Cremissimo 169,-
Smetanový základ, šunka, kuřecí maso, pórek, gorgonzola, mozzarella


25. Quatro formaggi 179,-
Smetanový základ, mozzarella, gorgonzola, uzený sýr scamorza, sýr grana padano


26. Picante 169,-
Rajčatový základ, mozzarella, gorgonzola, ventricina, jalapenos


27. Salmone 179,-
Smetanový základ, mozzarella, losos, špenát, cherry rajčata


28. Vegetariana 159,-
Mozzarella, cuketa, lilek, pečená paprika, olivy, žampiony, oregano


229. Frutti di mare 189,-
Rajčatový základ, mozzarella, mořské plody, losos


30. Calzone 199,-
Mozzarella, tomatová omáčka, gorgonzola, parmazán, prosciutto crudo, rukola, cherry rajčátka, bazalka


Pasta – těstoviny

Těstoviny pocházejí z Itálie. První zmínka o nich pochází již z 1. století n. l. kde je popisována příprava sekaného masa nebo ryb obložených těstovinami "lasagne". Od té doby vzniklo nepřeberné množství těstovin různých tvarů, složení a také barev. Nejlepší těstoviny jsou vždy ty čerstvé, kdy nejlépe vynikne jejich chuť, a právě proto si u nás všechny těstoviny vyrábíme sami.

31. Spaghetti aglio olio peperoncino149,-
Česnek, pikantní chilli papričky, petržel, olivový olej, Grana padano


32. Spaghetti carbonara169,-
Restovaná italská slanina pancetta, vejce, ovčí sýr pecorino, smetana


33. Spaghetti bolognesse169,-
Tradiční italská omáčka bolognesse, sýr grana padano


34. Tagliatelle al salmone e pomodorini e spinaci 179,-
Losos, cherry rajčátka, špenát, bílé víno, extra panenský olivový olej


35. Tagliatelle con filetto di maiale e funghi 179,-
Vepřová panenka, hříbky, tymián, šalotka, sýr grana padano


36. Penne Alfredo179,-
Kuřecí maso, česnek, cibule, žloutek, muškátový oříšek, smetana


37. Penne Capresse159,-
Čerstvá bazalka, rajčata, mozzerlla, domácí pesto


38. Linguine con zucchine e gamberetti189,-
Čerstvé krevety, bílé víno, cherry rajčátka, cuketa, petržel, česnek, olivový olej


39. Linguine bistecca di manzo199,-
Hovězí maso, zelený pepř, česnek, cherry rajčata, bílé víno, rukola, Grana Padano, tomatová omáčka


40. Gnocchi con prosciutto di parma179,-
Parmská šunka, cherry rajčata, česnek, chilli, tomatová omáčka, Grana Padano


41. Gnocchi con pollo e spinachi169,-
Kuřecí maso, špenát, česnek, smetana, šalotka, parmazán


42. Caneloni con ricotta e spinachi189,-
Domácí zapečené těstoviny plněné ricottou a špenátem, se smetanovou omáčkou a parmazánem


43. Lasagne bolognese 189,-
Plátky těstovin prokládané masovým ragů, zjemněné smetanou a sypané parmazánem



Těstoviny lze objednat také v bezlepkové variantě – penne / spaghetti

Risotti – rizota

Risotto, nebo česky rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Jedná se o nejběžnější způsob vaření rýže v Itálii. Při přípravě mnohých druhů rizot se používají další ingredience, jako jsou například máslo, šalotka nebo také víno.

44. Rissoto con porcini 179,-
Italská rýže arborio, hříbky, cibule, česnek, chilli, bílé víno, parmazán, petržel


45. Rissoto con gamberetti 189,-
Italská rýže arborio, mascarpone, krevety, česnek, chilli, cherry rajčátka


Carne – masa

Maso zaujímá v italské gastronomii nezastupitelné místo. Obvykle je součástí hlavního chodu, kdy se nejčastěji připravuje formou grilování či je součástí tradičních italských ragú, jakým je například nejznámější Boloňské ragú. Nejčastějšími druhy mas servírovanými v Itálii jsou kuřecí, hovězí a samozřejmě ryby a plody moře.

46. 200G Filetto di maiale 209,-
Vepřová panenka s pečeným bramborem na tymiánu, s pepřovou omáčkou a mícháným salátkem


47. 200G Filetto di pollo 179,-
Steak z kuřecího prsa s grilovanou zeleninou


48. 200G Rump steak 269,-
Hovězí rump steak se šťouchanými bramborami, zeleným chřestem a omáčkou Albufera


48. 200G Filetto di salmone 249,-
Grilovaný norský losos se špenátem na česneku a citrónovým máslem


K masům lze zvolit tento typ omáček:30,-
• Albufera omáčka
• Pepřová omáčka
• Demi glace omáčka

Insalate – saláty

Saláty se v italské gastronomii servírují zejména jako předkrmy či jako přílohy. Nejdůležitější roli při přípravě salátů hraje kvalita použitých ingrediencí. V naší restauraci dbáme na to, aby zelenina byla vždy čerstvá a aby byly použity vždy kvalitní suroviny. Dozajista nejznámějším italským salátem je Caprese.

50. Insalata di rucola con pomodorini 75,-
Rukola, čerstvá cherry rajčátka, extra panenský olivový olej, balsamico


51. Caesar con pollo 179,-
Kuřecí prsa, křehký římský salát, pancetta, ančovičkový dresing a křupavé krutony


52. Caesar con gamberetti 189,-
Krevety, křehký římský salát, pancetta, ančovičkový dresing a křupavé krutony


53. Capresse99,-
Čerstvá rajčata s mozzarellou, bazalkou a domácím pestem


54. Insalata Nicise179,-
Římský salát, tuňák, vejce, brambory grenaile, olivy, fazolky, vinaigrette zálivka


55. Míchaný salát s kozím sýrem a grilovanými kalamáry209,-
Mix salátů, kalamáry, kozí sýr, cherry rajčata, limetka, vinaigrette zálivka


Contorni – přílohy

Penatibus et accumsan lectus orci, viverra diam turpis vulputate fringilla. Morbi risus arcu erat, ut urna eu odio. Donec ligula sit amet lacus. Vivamus arcu.

56. Hranolky39,-



57. Pečené brambory s rozmarýnem 39,-



58. Grilovaná zelenina 49,-



59. Bylinková bageta 49,-



Dolci – dezerty

Dezerty rozumíme pokrmy podávané na konci celého menu. Dle země původu se dezerty mohou výrazně lišit, nejčastěji se však jedná o sladký zákusek. Itálie dala vzniknout takovým legendárním dezertům, jakými jsou panna cotta, tiramisu či gelato – tedy tradiční italská zmrzlina.

60. Tiramisu 79,-
Tradiční italský desert z mascarpone


61. Tradiční italské koblížky Bamboloni 79,-
Koblížky plněné vanilkovým krémem posypané cukrem a skořicí


62. Ananasové ravioli69,-
Ananasové ravioli plněné pěnou z bílé čokolády s pomerančovým dresinkem


63. Zmrzlina - dle denní nabídky 35,-



Poloviční porce je účtována za 70% původní ceny.
V ceně pokrmů není účtován couvert.
ALERGENY JSOU NA VYŽÁDÁNÍ U OBSLUHY.