Jídelní lístek
Bon appetitt
- Antipasti-předkrmy
- Zuppe – polévky
- K pivu a vínu
- Pizza
- Pasta – těstoviny
- RISOTTI – RIZOTA
- CARNE – MASA
- CONTORNI – PŘÍLOHY
- INSALATE – SALÁTY
- DOLCI – DEZERTY
Antipasti-předkrmy
V italské kuchyni hrají předkrmy neboli antipasti důležitou úlohu. Nepodávají se totiž jen na začátku vícechodové tabule, ale také jimi uctíte návštěvu, která se stavila na sklenku vína.
Bruschetta concasse pomodoro129,-
Čerstvý pizza chléb, čerstvá rajčata, bazalka, mozzarella, oregano, česnek, extra panenský olivový olejTartare di salmone239,-
Čerstvý losos, červená cibule, panenský olivový olej, citron, rozpečená bylinková bagetaCarpaccio manzo s bylinkovou bagetou229,-
Plátky hovězí svíčkové s bazalkovým pestem a extra panenským olivovým olej, kapary, rucola, grana padano, bylinková bagetaInsalata caprese179,-
Čerstvá rajčata, mozzarella, bazalka, domácí pestoZuppe – polévky
Polévky jsou prvním chodem oběda nebo slavnostní večeře. Polévky mají v gastronomii nezastupitelné místo, neboť pomáhají prohřát žaludek a připravit ho na příjem hlavního chodu. Svou vůní také zvyšují apetit a chuť k jídlu. Mezi tradiční italské polévky patří Minestra, Crema či Brodo.
Brodo de manzo (vitelo) 89,-
Vývar s hovězím masem a domácími nudlemiZuppa di pomodori89,-
Tradiční italská tomatová polévkaK pivu a vínu
Ať si již vychutnáváte sklednku dobrého vína, nebo džbánek vychlazeného piva, nikdy by se nemělo pít na lačno....
Nachos con chedar109,-
Nachos se zapečeným chedarem, jarní cibulkou, čerstvým chilli a červenou cibulíSalsiccia decapata in salamoia109,-
Domácí nakládaný utopenec, čerstvý italský chlébPizza ø 32 cm
Chlebové placky se připravovaly už ve starém Egyptě a Řecku, pravá pizza však vznikla v Neapoli. Jedná se o tradiční italský pokrm, kdy základem je kynuté těsto, na které jsou přidávány různé ingredience. Nejznámější pizza Margherita dostala jméno po královně, pro kterou byla speciálně připravena a kde byl poprvé použit sýr Mozzarella.
Focaccia139,-
Olivový olej, česnek, rozmarýn a grana padanoMargherita 209,-
Rajčatový základ, mozzarella, čerstvá bazalkaVillagio239,-
Rajčatový základ, mozzarella, ventricina, jalapeños, česnek, cibule, anglická slaninaProsciutto 229,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarellaSalami229,-
Rajčatový základ, mozzarella, pikantní salámHawai239,-
Rajčatový základ, šunka od kosti, mozzarella, ananasTarantino239,-
Rajčatový základ, mozzarella, pikantní salám, paprika, chilli, česnek, parmazánCapricciosa239,-
Rajčatový základ, mozzarella, šunka od kosti, žampionyProsciutto crudo e rucola289,-
Rajčatový základ, mozzarella, parmská šunka, cherry rajčátka, rukola, hoblinky parmazánuCarbonara239,-
Smetanový základ, mozzarella, vejce, slanina, Grana PadanoLivigno249,-
Smetanový základ, mozzarella, anglická slanina, sušená rajčata, cibule, gorgonzolaMessicana249,-
Rajčatový základ, mozzarella, salám ventricina, vejce, cibule, jalapeňos papričky, kukuřiceQuattro stagioni249,-
Rajčatový základ, mozzarella, anglická slanina, žampiony, šunka, pikantní salámAutunno239,-
Smetanový základ, mozzarella, anglická slanina, šunka od kosti, žampiony, cibuleCrema con pollo e pomodori239,-
Smetanový základ, mozzarella, kuřecí maso, rajčata, žampiony, petrželkaQuatro formaggi249,-
Smetanový základ, mozzarella, gorgonzola, uzený sýr scamorza, sýr grana padanoTonno249,-
Rajčatový základ, mozzarella, tuňák, červená cibule, černé olivy, petrželkaSalmone239,-
Smetanový základ, mozzarella, losos, baby špenát, cherry rajčata, červená cibule, citronVegetariana 229,-
Rajčatový základ, mozzarella, cuketa, lilek, pečená paprika, olivy, žampiony, oreganoPancetta con scamorza239,-
Rajčatový základ, mozzarella, scamorza, anglická slanina, chilli papričky, česnekFunghi229,-
Rajčatový, mozzarella, mozzarella, žampionyVentricina239,-
Rajčatový základ, mozzarella, ventricina, rajčata, černé olivy, bazalkaPasta – těstoviny
Těstoviny pocházejí z Itálie. První zmínka o nich pochází již z 1. století n. l. kde je popisována příprava sekaného masa nebo ryb obložených těstovinami "lasagne". Od té doby vzniklo nepřeberné množství těstovin různých tvarů, složení a také barev. Nejlepší těstoviny jsou vždy ty čerstvé, kdy nejlépe vynikne jejich chuť, a právě proto si u nás všechny těstoviny vyrábíme sami.
Spaghetti aglio olio peperoncino209,-
Česnek, pikantní chilli papričky, petržel, olivový olej, Grana padanoSpaghetti carbonara249,-
Restovaná italská slanina pancetta, vejce, ovčí sýr pecorino, smetanaSpaghetti bolognesse249,-
Tradiční italská omáčka bolognesse, sýr grana padanoPenne con pollo e brocoli crema249,-
Kuřecí maso, brokolice, česnek, grana padano, smetanová omáčkaTagliatelle con salmone269,-
-Losos, baby špenát, česnek, cherry rajčata, smetana, citronTagliatelle con pancetta e funghi249,-
Pancetta, hříbky, tymián, šalotka, česnek, grana padano, smetanová omáčka, bílé vínoPenne marinara con mozzarella219,-
Bazalka, mozzarella, domácí marinara omáčka, cherry rajčata, česnek, olivový olejGnocchi con pollo e spinachi239,-
Domácí bramborové gnocchi, kuřecí maso, špenát, česnek, smetana, šalotka, parmazánGnocchi con pomodoro i maiale249,-
Vepřová panenka, rajčatová omáčka, smetana, česnek, oregano, rozmarýn, bazalka, grana padanoLasagne bolognese 259,-
Plátky těstovin prokládané masovým ragů, zjemněné smetanou a sypané parmazánemPenne formaggi con pancetta249,-
Pancetta, domácí sýrová omáčka, tymián, grana padanoTěstoviny lze objednat také v bezlepkové variantě (+29 Kč)
Risotti – rizota
Risotto, nebo česky rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru do krémové konzistence. Jedná se o nejběžnější způsob vaření rýže v Itálii. Při přípravě mnohých druhů rizot se používají další ingredience, jako jsou například máslo, šalotka nebo také víno.
Rissoto con porcini 239,-
Italská rýže arborio, hříbky, cibule, česnek, chilli, bílé víno, parmazán, petrželRissoto con salmone269,-
Italská rýže arborio, grilovaný losos, mascarpone, hrášek, citron, grana padanoRissoto pollo con asparago249,-
Italská rýže arborio, filírované kuřecí prso, zelený chřest, šalotka, bílé víno, grana padanoCarne – masa
Maso zaujímá v italské gastronomii nezastupitelné místo. Obvykle je součástí hlavního chodu, kdy se nejčastěji připravuje formou grilování či je součástí tradičních italských ragú, jakým je například nejznámější Boloňské ragú. Nejčastějšími druhy mas servírovanými v Itálii jsou kuřecí, hovězí a samozřejmě ryby a plody moře.
200G Filetto di maiale 299,-
Steak z vepřové panenky s bramborami grenaille, pak choi a omáčkou demi-glace200G Filetto di pollo Toscana 279,-
Steak z kuřecího prsa v krémové smetanové omáčce s cherry rajčaty, oreganem, česnekem, baby špenátem, sýrem grana padano a opečenými bramborami grenaille200G Rump steak 369,-
Grilovaný hovězí rump steak s batátovými hranolky, chřestem a omáčkou demi-glace200G Filetto di salmone369,-
Filet z lososa s restovanými bramborami grenaille, zelenými fazolkami a grilovanými cherry rajčátkyK masům lze zvolit tento typ omáček:30,-
• Houbová smetanová omáčka• Pepřová omáčka
• Demi glace omáčka
Contorni – přílohy
Přílohy zaujímaly od pradávna nepostradatelné místo v každé gastronomii. Jednak jídlo obohacují o nové chutě a vůně a rovněž mu také přidávají důležitou výživovou hodnotu.
Hranolky59,-
Grenaille59,-
Grilovaná zelenina 69,-
Bylinková bageta 69,-
Insalate – saláty
Saláty se v italské gastronomii servírují zejména jako předkrmy či jako přílohy. Nejdůležitější roli při přípravě salátů hraje kvalita použitých ingrediencí. V naší restauraci dbáme na to, aby zelenina byla vždy čerstvá a aby byly použity vždy kvalitní suroviny. Dozajista nejznámějším italským salátem je Caprese.
Insalata mista199,-
Směs salátů, rajčata, okurka, červená cibule, rukola, extra panenský olivový olej, dresink z hrubozrnné hořčiceCaesar con pollo269,-
Kuřecí prsa, křehký římský salát, pancetta, ančovičkový dresing a křupavé krutonyCaesar con gamberetti289,-
Krevety, křehký římský salát, ančovičkový dresing, grana padano a křupavé krutonyInsalata greca219,-
Balkánský sýr, rajčata, paprika, okurka, červená cibule, olivy kalamata, panenský olivový olej, bylinky, dresink z červeného octaInsalata halloumi289,-
Grilovaný sýr halloumi, avokádo, krutony, cherry rajčata, baby špenát, bazalka, rukola, sušená rajčata, lehce pikantní zálivkaInsalata con tono269,-
Tuňák, směs salátů, červená cibule, cherry rajčata, paprika, olivy kalamata, vajíčko, panenský olivový olejInsalata con formaggio caprino299,-
Grilovaný kozí sýr, červená řepa, směs salátů, medovo-hořčičný dresink, vlašské ořechy, panenský olivový olejDolci – dezerty
Dezerty rozumíme pokrmy podávané na konci celého menu. Dle země původu se dezerty mohou výrazně lišit, nejčastěji se však jedná o sladký zákusek. Itálie dala vzniknout takovým legendárním dezertům, jakými jsou panna cotta, tiramisu či gelato – tedy tradiční italská zmrzlina.
Tiramisu 139,-
Tradiční italský desert z mascarponeCreme brulee119,-
Jemný francouzský dezert z mléka, vaječných žloutků a smetany s karamelizovaným cukremZmrzlina - dle denní nabídky 65,-
V ceně pokrmů není účtován couvert.
ALERGENY JSOU NA VYŽÁDÁNÍ U OBSLUHY.